Marelično-pomarančni tempeh
Ko sodelujejo sladkoba, slanost, grenčica, kislina in bazičnost se zgodi prava magija. Od 0 do fensi v 15 minutah!

Ni lepšega odra za to igro okusov, kot je legendarni Tempeh. V indoneziji si življenja brez njega ne predstavljajo že stoletja, pri nas pa šele zdaj dobiva svoj momentum. Zaradi svoje visoke vsebnosti proteinov, voljne teksture in globokega, žlahtnega okusa je vse bolj priljubljen nadomestek za meso. Ja ja, vitamini, minerali in vse to so pravtako del tega nutricionistično superiornega paketa. Na internetih veliko piše o vseh blagodejnih učinkih tempeha, zato tukaj končujem besedičenje. Uživajte!



⚖️ Nahrani 3 ljudi ⏰ 15min

Kaj potrebujemo?

1x Kucha tempeh (anben drug! 😜) 1 pomaranča

85g marelična marmelada

30g rozin

5g ingverja

1 glavica česna

Tamari ali sojina omaka Ščepec soli in popra

Priprava:

1️⃣ Zmiksajte v blenderju ali z močjo lastnih rok vse (razen tempeha!) dokler ne nastane gladka omaka. 

2️⃣ Narezite tempeh na podolgovate rezine ali poljubno obliko in jih res, res rahlo posolite in poporajte.

3️⃣ Optimalno je, če imate “non-stick” ponev, ker potemtakem ne rabite olja. Če je nimate, dodajte malo olivnega olja, da se nebi vse sprijelo. Ko se segreje položite gor tempeh in ga popecite na obeh straneh, dokler ne dobi barvo. Žmohtna rjava. Simbol hrustljavosti in balzam za oči.

4️⃣ Odstranite tempeh, zmanjšajte ogenj in v ponev vlijte omako. Takoj dodajte nazaj tempeh in ga povaljajte iz obeh strani. Pustite ga cmariti dokler se omaka počasi ne zgosti. Izključite ogenj malce preden zgleda idealno in pustite na ponvi nekaj minut. Preostanek toplote bo omako še do popolnosti zgostil. 

To je to. Dodajte ga kamorkoli vam paše, k riževi skledi, v solato, kot ena izmed mezz … 

Dober tek!


Odoo • Image and Text

✍️ Lucy Rose Albert
Razvijalka jedi v Kuchi, ustvarjalka naravnih sveč in krem Liturgy ter novopečena čefurka.
Insta: @mrs.cutecumberskitchen

Sign in to leave a comment