Lazanja a la Kuch
Kaj se zgodi če vsak sloj lazanje tretiramo kot samostojno hedonistično priložnost?

Lazanja-nja. Že ob imenu se cedijo sline. Pozabimo na tradicionalne pristop za trenutek in se vprašajmo kaj se zgodi če vsak sloj lazanje tretiramo kot samostojno hedonistično priložnost? Kaj če nalagamo dobro stvar na še boljšo stvar na še bolj boljšo stvar? Ta recept ni recept. To je pristop k življenju.
 

⚖️ Nahrani 3-4 ljudi

⏰ Čas priprave je dobra ura

Kaj potrebujemo?

6-7 listov testa za lazanjo

1x Kucha Mezga (400g)

Pest mlade špinače


🍆 Za panirane jajčevece:

8 rezin jajčevca

15g drobtinic

½ cup ovsenega mleka

5g kvasovih kosmičev

15g čičerikine moke (lahko tudi kakšna druga)

1 čajna žlička soli

1 žlica origana

1 čajna žlička koruznega škroba


🦁 Za gourmet sloj:

100g na majhno naseckanih bučk

70g naseckane čebule

70g naseckanih gob po izbiri

50g zdrobljene ajdove Batine

½ čajne žličke soli

2x naseckan česen

Olivno olje

Brizg limone


🧀 Za Chiko sloj:

200g Chiko-ta

65ml vode

Brizg limone


No pa gremo zdej:
1️⃣ Segrejte pečico na 200°C. Narežite 6 tankih rezin jajčevca in jih položite v posodo. Tam jih rahlo posolite iz obeh strani in jih pustite okoli 10min, da spustijo malo vlage. Lahko jih položite tudi na papirnato brisačo ali krpo.

2️⃣ Medtem, ko se pečica segreva si lahko postavite panirno postajo s tremi posodami, kjer boste “oblekli” jajčevce. V eno posodo dajte le čičerikino moko. V drugi zmešajte drobtinice, kvasove kosmiče, origano in sol. V tretji posodi zmešajte ovseno mleko in koruzni škrob. Na pladenj, kjer boste pekli jajčevce dajte peki papir.

3️⃣ Ko jajčevci spustijo vodo jih namočite 1x v moko, 1x v mleko in 1x v drobtinice. Položite jih na peki papir. Ko je pečica segreta jih vstavite not za 30 min. Nato jih vzamite ven obrnite in vstavite še za dodatnih 10 min.

4️⃣ Vmes, ko se pečejo jajčevci zavrite slan pisker vode in skuhajte sloje lazanje “al dente”.

6️⃣ Segrejte srednjo ponev in na olivnem olju nežno popražite čebulo in česen. Ko bo čebula postala transparentna dodajte še drobljeno Batino in pražite še 1 minuto. Nato dodajte še gobe in bučke, ščepec soli in po potrebi še malo olivnega olja. Ko bo zelenjava zgledala dovolj pražena stisnite čez še malce limone za kislino in premešajte.

5️⃣ V majhni posodi zmešajte Chiko-ta, vodo in limonin sok. Limone stisnite ravno toliko, da bo kislina poudarila sirast okus. Previdno, bolje malce manj, kot preveč ;)

7️⃣ Ko so vse komponente pripravljene se začne najboljši del - zlaganje v pekač. V tem vrstnem redu, recimo:

 1. Mezga
 2. 2x List testa
 3. Mešanica bučk, gob in Batine
 4. Kremast Chiko premaz
 5. 2x List testa
 6. Jajčevci
 7. Mezga
 8. Špinača
 9. 2x List testa
 10.   Mezga
 11. Chiko


Dober tek! 👨‍🍳


Odoo • Image and Text

✍️ Lucy Rose Albert
Razvijalka jedi v Kuchi, ustvarjalka naravnih sveč in krem Liturgy ter novopečena čefurka.
Insta: @mrs.cutecumberskitchen

Sign in to leave a comment